مدیریت و مهرورزی عواطف زن در خانواده از منظر اسلام
چکیده
مقاله پیش رو با عنوان مهرورزی و مدیریت عواطف زن در خانواده در نظر دارد که به چگونگی مدیریت عواطف زن در خانواده اشاره کند. یکی از مولفههای خانواده منسجم، پیوند عاطفی است که در اثر وجود و استمرار فضای گفتگو، تعامل افکار و تبادل نظر میان اعضای خانواده شکل میگیرد. تجربیات نشان می دهد که هر اندازه ارتباط زن در خانواده با همسر و فرزندانش کاهش یابد، فاصله عاطفی و هیجان میان اعضای خانواده بیشتر میشود. بنابراین ضرورت مدیریت در اجتماع کوچک خانواده بر کسی پوشیده نیست.
این مقاله با استفاده از تفاسیر و روایات و مراجعه به کتب تربیتی، روانشناسی، و اجتماعی در پی پاسخ به این سوال است که تعریفی از عاطفه و روشهای مدیریتی آن ارائه دهد.
بهترین یافتههای این تحقیق آن است که زن پیام آور مهرورزی، گذشت و صداقت است و از نقش محوری در تامین آرامش خاطر خانواده برخوردارند. زنان میتوانند با توانایی و کنترل غلبه بر احساسات، عواطف خود را در خانه کنترل نمایند. و همچنین میتوانند با مدیریت صحیح و ایجاد آرامش ، کانون خانواده را گرم کنند و از اضطراب اعضای خانواده بکاهند. و با عواطف مثبت خانه را غرق رحمت و دل شوهر و فرزندانش را شاد کند و موجبات بالندگی جامعه را فراهم آورد.
کلمات کلیدی: زن - عاطفه - مدیریت - خانواده - سلامت روانی - حقوق زن
نویسنده: سمانه ذبیح پور- سیده لیلا قادری